Sidans innehåll

Beställa elavtal från
Höganäs Energi Handel AB

Mörk bakgrund och en glödlampa som lyser. En magentafärgat cirkel med en hand som håller en glödlampa och texten schysst elhandel. Höganäs Energis logotype nere på bilden. 

Väljer du el från Höganäs Energi Handel får du ett marknadsmässigt pris och du kan välja om din el ska komma från förnybara källor. Höganäs Energi Handel AB är certifierad Schysst elhandlare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så att du som förbrukare ska kunna känna dig trygg.

Viktigt för dig som flyttar

Är du redan kund hos Höganäs Energi Handel och ska flytta? Då ska du göra en flyttanmälan i stället för att beställa ett nytt elavtal.

Ska du beställa elavtal för första gång? Då ska du både göra en inflyttsanmälan och beställa ett elavtal.

Olika elavtal hos Höganäs Energi Handel

Ett elavtal med timpris passar för dig som kan följa med på elpriserna och anpassa din förbrukning efter när på dygnet elpriset är som lägst.

Priset per kilowattimme ändras varje timme baserat på gällande spotpriser. Du kan påverka dina kostnader både genom att använda mindre el och genom att använda el när den är billigare.

Avtal med timpris är löpande med 30 dagars uppsägningstid.

Ett elavtal med ett rörligt volymviktat månadspris som följer svängningarna på elbörsen Nordpool. Detta är vår populäraste avtalsform.

Priset per kilowattimme ändras varje månad. Du kan påverka dina kostnader genom att använda mindre el. Du kan däremot inte påverka dina kostnader genom att använda el när den är billigare.

Avtal med rörligt pris är löpande med 30 dagars uppsägningstid.

Ett elavtal med anvisat pris tilldelas dig som inte tecknat ett elavtal efter att du har flyttat in. Du är fri att när som helst byta till en annan avtalsform eller elleverantör och vi rekommenderar dig att teckna ett annat avtal för att sänka dina elkostnader.
En oberoende sida för prisjämförelse mellan olika ellevernatörer i Sverige är elpriskollen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Avtal med anvisat pris är löpande med 14 dagars uppsägningstid.

Ett elavtal med fast pris passar för dig som vill ha trygghet och inte vill tänka på hur elpriset utvecklar sig.

Priset per kilowattimme är detsamma under avtalets bindningstid. Du kan påverka dina kostnader genom att använda mindre el. Du kan däremot inte påverka dina kostnader genom att använda el när den är billigare.

Avtal med fast pris har 1 års bindningstid.

Du behöver både ett elnätsavtal och ett elhandelsavtal

För att din bostad ska få el måste du teckna två avtal.
Ett elnätsavtal med företaget som äger elnätet som ditt bostad är anslutet till och ett elavtal med det elhandelsföretag du vill köpa elen utav.

Höganäs Energi Handel erbjuder olika avtalsformer för ditt elavtal.

I de fall du som kund inte tecknar ett elavtal har elbranschen enats om en alternativ lösning som kallas anvisningspris.

Alla elnätsföretag (Höganäs Energi Elnät AB) har ett elhandelsföretag (Höganäs Energi Handel AB) till vilket de anvisar kunder som inte själva tecknat ett elhandelsavtal efter inflyttning, de kunderna får per automatik det anvisade priset som avtal.

Säga upp ditt avtal med din nuvarande elhandelsleverantör

Vi vill gärna att du blir elhandelskund hos oss på Höganäs Energi Handel. Har du sedan tidigare ett elhandelsavtal med en annan leverantör, är det ditt ansvar att säga upp det avtalet. Var uppmärksam på eventuella extrakostnader som kan uppstå om du bryter ett avtal i förtid.

 

Fördelar med att vara kund hos Höganäs Energi Handel

  • Du köper el från en certifierad elhandlare med schysst elhandel.
  • Du väljer själv hur din el ska produceras. El från förnybara energikällor eller el från både kärnkraft, fossila och förnybara energikällor, valet är ditt.
  • Alltid marknadsmässigt pris på el.
  • Allt (både elförbrukning och elnätsavgift) på samma faktura.
  • Snabb och personlig service.
  • Kundevenemang som du kan ta del av utan kostnad.
  • Vi är stolta sponsorer till en mängd av Kullahalvöns föreningar. Det innebär att du som elhandelskund är med och stöttar ett lokalt föreningsliv samt en levande kommun.
  • Eventuellt överskott går tillbaka till Höganäs kommun som investerar i Kullahalvön och arbetar för en trivsam och trygg miljö för invånare och företag.
Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: