Snabbt internet via Höganäs Öppna stadsnät

Bredband via fiber

I september 2019 blev fibernätet i Höganäs kommun färdigutbyggt. Genom att ha anslutning till fibernätet är du garanterad en snabb, stabil och framtidssäker bredbandsuppkoppling med alla nya möjligheter för digital tv och telefoni.

 Robust fiber

 

Höganäs Energi är certifierade enligt Robust fiber vilket innebär att vi har rätt kunskap för att lägga fiberoptiska nät på ett robust sätt. Kunskaperna bidrar till att göra Sverige till ett föregångsland för robusta anläggningar inom fiber. Läs gärna mer på www.robustfiber.se

 

 

Vill du ansluta din villa till Höganäs Öppna stadsnät?

Kontakta oss på 042 - 33 74 00 eller kundservice.el@hoganas.se så berättar vi mer om anslutningsprocessen, kostnader och skickar ut ett avtal till dig.

 

Fiber för företag, flerfamiljshus och svartfiber

Kontakta oss på 042- 33 74 00 eller kundservice.el@hoganas.se så berättar vi mer om hur vi kan ansluta er fastighet eller företag samt ge er en prisindikation.

Fiberutbyggnad med EU-stöd

 

Fiberutbyggnaden på landsorten har som mål att främja en levande landsbygd och är ofta ett samprojekt mellan kommun, länsstyrelsen och utbyggaren. Höganäs Energi är utbyggare och har sökt bidrag på 1,9 miljoner kronor av jordbruksverket för fiberutbyggnad till 37 svåråtkomliga fastigheter på landsbygden.

 

Höganäs Energis mål är att alla fastigheter i Kullabygden (100 %) ska ha tillgång till fiber om man så önskar. Detta mål uppfyllde vi redan i september 2019.

Beställ tjänster för bredband, tv och telefoni

När Höganäs Energi kopplat in din fiber till huset kan du välja tjänster på www.gemigfiber.nu. Höganäs Energi erbjuder också internetabonnemang genom vårt egen internettjänst. Vi rekommenderar att du säger upp dina befintliga tjänster först när installationen av fiberanslutningen är slutförd.  Annars riskerar du att vara utan bredband, tv och telefoni om något oförutsett inträffar som försenar inkopplingen.

Oberoende av väder och vind

De familjer som tycker det är krångligt eller dyrt att installera fiber vill jag ge rådet att tänka om. För det medför så många positiva effekter som du kanske inte tänkt på tidigare med tillgänglighet, kvalitet och att det är oberoende av väder och vind.

Mi, pensionär