Felanmälan av fiberanslutning

Har du problem med att din fiberanslutning inte fungerar som den ska?

Gör så här

Starta i förstahand om din dator eller tv. Återstår problemet starta om din router/tv-box och till sist fibermodemet (cpe). Låt tekniken vara utan ström i 1min.

 

Om det efter dessa åtgärder fortfarande inte fungerar kontaktar du din tjänsteleverantör för bredband, tv eller telefoni och gör din felanmälan. Tjänsteleverantören avgör sedan om felet ligger hos dem. Om det inte gör det så kommer de att kontakta Pingday som äger den tekniska utrustningen i fibernätet. De i sin tur kontaktar oss på Höganäs Energi om felet misstänks ligga i den nedgrävda fibern.

 

Går det långsamt?

Kör bredbandskollen på www.bredbandskollen.se eller ladda ner som app. Då ser du vilket högsta hastighet du kommer upp i. De skriver också vilka hastigheter du bör komma upp i med olika internetanslutningar.

 

Vanliga problem brukar vara att ha en för långsam router. Vi rekommenderar minst en med den senaste AC-standarden. Det kan också vara så att din dator har ett trådlöst nätverkskort med en äldre standard. Prova att koppla datorn med sladd direkt till fibermodemet för att se om det går snabbare.

 

Det kan också vara så att din dator är trött och behöver en ominstallation, mer minne eller en snabbare hårddisk. Antivirus-program kan också vara en anledning till att datorn går långsammare. Prova med en annan dator för att se om det går snabbare.