Stadshubbsalliansen

En stadshubb är en trådlös infrastruktur av radiovågor som kommunicerar med sensorer. I juli 2018 installerade Höganäs Energi en öppen stadshubb i Höganäs kommun med radiotekniken LoRaWAN. Till den kopplades som första sensor en temperaturmätare vid Kvickbadet.

 

Den öppna Stadshubben är som ett öppet stadsnät (fibernät), men för Internet of Things. I fibernätet förmedlar vi internet, TV och telefoni med hög kvalitet och hastighet. I den öppna stadshubben förmedlar vi data och digitala signaler mellan en sensor och en kund.

 

Det finns många olika sorters sensorer som kan rapportera en mängd information såsom temperatur, fukt, ljusstyrka, ljudnivå, rörelse, position osv. Informationen förmedlas krypterad till respektive ägare vilket gör det tryggt för användarna.

 

 

Du kan enkelt koppla upp dina egna sensorer till stadshubben och få omedelbar information från dem. Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp.

 

Det finns en mängd olika tillverkare och användningsområden för "Sakernas Internet" (Internet of Things, IoT). Läs gärna mer på StadshubbsAlliansens hemsida, som är en sammanslutning av stadshubbar.

 

Läs våra pressreleaser om Stadshubben:

Premiärdop(p) för "Sakernas Internet" i Höganäs.

Höganäs blir smart med stadshubb.