Grävhjälp

Vi erbjuder hjälp med grävning och indragning av fiberslang genom husväggen. Alltså allt arbete som krävs för att ansluta ditt hus till fibernätet.

Vi gräver ner fiberkabeln från tomtgränsen och fram till huset. Grävspåret blir ca 35-55cm djupt. Därefter borras ett hål i huskroppen och fiberslangen dras in i huset. När anslutningen är klar återställs grävsträckan till ursprunglig marknivå. Vi strävar alltid efter att göra så liten åverkan på tomten som möjligt.

Du som kund ser till att

  • Grävsträckan är bar mark som exempelvis gräs eller grus. Eventuell plattsättning måste tas bort av dig som kund
  • Grävsträckan ska vara framkomlig för en minigrävare som är en meter bred
  • När arbetet är utfört och fiberslangen är indragen är det upp till dig som kund att så gräs, kratta rabatter och lägga tillbaka eventuell plattsättning.

Pris

4700 kr för grävning upp till 10m samt 400kr/meter för ytterligare grävning. Andra tjänster faktureras utifrån utfört arbete. Samtliga priser är inkl. moms.

Ytterligare tjänster

Om underlaget är asfalterat så tillkommer det en kostnad för återställande genom ny asfaltering. Begär då kostnadsförslag för detta. Det finns också möjlighet att få hjälp med att lyfta och lägga tillbaka plattsättning, gräva upp buskar som är i vägen och annat ytterligare arbete mot en extra kostnad.

Beställning och mer information

Ring 042 – 33 74 00 eller mejla kundservice.fiber@hoganas.se så berättar vi mer.