Betalsätt

Höganäs Energi skickar varje månad många fakturor. Vi önskar att minska pappersförbrukningen och vi uppmanar dig därför att välja få fakturorna från oss digitalt.

 

Vi erbjuder både E-faktura, PDF-faktura, fakturor via Kivra och Autogiro. 

E-faktura

Elektronisk faktura, eller e-faktura, innebär att du i stället för en räkning i brevlådan får räkningen elektroniskt till din dator eller mobil. Räkningen visas på skärmen och du måste godkänna den innan den betalas via din bank på internet. Du anmäler att du vill ha e-faktura via din internetbank.

PDF-faktura

Önskar du inte använda någon av de digitala tjänsterna E-faktura, Autogiro eller Kivra, så kan du ändå få fakturan via mejl som en PDF-fil.
Ring oss på 042-33 74 00 eller mejla på kundservice.el@hoganas.se och meddela vilken mejladress du vill att vi skickar fakturan till.

Kivra

Höganäs Energi är ansluten till den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att, om du har skapat ett konto hos Kivra, så skickas din faktura från oss dit. Ifall du har autogiro så fortsätter det att vara aktivt även när du har Kivra. Om du är registrerad för e-faktura och istället vill ha fakturan till din digitala brevlåda i Kivra ska du avanmäla e-fakturan i din internetbank.

Vill du ändå ha pappersfaktura från oss bockar du ur oss i meny-inställningar-avsändare i Kivra.

Autogiro

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt konto. För att få denna tjänst anmäler du ditt konto till autogiro via din internetbank.


Väljer du autogiro ska du också få fakturan tillskickat. För att kunna spara miljön, är det viktigt att du också ringer oss på 042-33 74 00 eller mejlar på kundservice.el@hoganas.se och meddela vilken mejladress du vill att vi skickar fakturorna till.

Vad händer om jag inte betalar?

 

Som kund hos Höganäs Energi kan du i de flesta fall ansöka om anstånd eller delbetalning av en faktura. Om betalningen inte inkommer i tid på vårt konto på förfallodagen får du en påminnelse. Påminnelseavgift om 60 kr tillkommer då på fakturan. Betalar du inte fakturan inom angiven tid får du ytterligare en påminnelse i forma av ett inkassokrav. Både påminnelse och inkassokrav kommer från vårt ombud SVEA. Inkassokravet kostar 180 kr. Utöver påminnelse- och kravavgift tillkommer ränta vid sen betalning, som för närvarande är 8 procent. Har du frågor om din påminnelse eller inkassokrav ringer du SVEA Inkasso på telefon 08- 735 29 29.