Betalsätt

E-faktura

 

Om du vill ha din faktura från oss elektroniskt gör du själv anmälan i din internetbank. De flesta banker har denna service. 

 

 

 

 

 

Autogiro

 

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt konto. För att få denna tjänst ber vi dig fylla i, underteckna och skicka den länkade blanketten nedan till oss med post. Eller kontakta oss på 042-33 74 00 så skickar vi blanketten hem till dig.

 

Blankett för betalning via autogiro

PDF-faktura

 
Hjälp oss spara miljön genom att minska papperförbrukningen - få fakturan via e-post som PDF-fil. Ring oss på 042-33 74 00 eller mejla på kundservice.el@hoganas.se och meddela vilken epostadress du vill att vi skickar fakturan till.

Ändrade faktureringsperioder

Från och med november skickar vi fakturorna månadsvis istället för varannan månad som vi gjort hittills. 

Om jag inte betalar?

Som kund hos Höganäs Energi kan du i de flesta fall ansöka om anstånd eller delbetalning av en faktura. Om betalningen inte inkommer i tid på vårt konto på förfallodagen får du en påminnelse. Påminnelseavgift om 60 kr tillkommer då på fakturan. Betalar du inte påminnelsen inom angiven tid får du ytterligare en påminnelse i forma av ett inkassokrav från vårt ombud Gothia Inkasso. Inkassokravet kostar 180 kr. Utöver påminnelse- och kravavgift tillkommer ränta vid sen betalning, som för närvarande är 8 procent. Har du frågor om din påminnelse, kontakta vår kundservice på 042-33 74 00. För frågor om inkassokrav kontaktar du Gothia Inkasso, 0340-66 44 33.