Handla solceller lokalt

Höganäs Energi levererar solceller till Kullabygden. Solceller är en miljövänlig och hållbar investering för framtiden. Med solceller på taket eller på marken höjs värdet på fastigheten. Solceller finns i olika utföranden och så fort de är inkopplade på nätet, börjar de producera el. Vissa tider kan det förekomma att solcellerna producerar mer el än vad du själv behöver i din elanläggning. Denna överproduktion av el kan du sälja till valfri elhandelsleverantör, till exempel till Höganäs Energi Handel.

Solceller kommer i olika utföranden och vad du väljer är både en smaksak och en kostnadsfråga. Alla solcellsalternativ som vi erbjuder ger god effekt.

Vi har flera olika finansieringslösningar, allt för att du ska kunna investera i din energiförsörjning. 

 

Är du osäker på om ditt tak passar för solceller? Se Solkartan, Höganäs kommuns översikt över alla byggnader. 

 

Har du en elbil som du vill ladda med solceller? Höganäs Energi erbjuder laddboxar för både privatpersoner och företag, och vi har också batterier för dig som vill lagra din överproduktion av solenergi. 

 

Varför solceller? 

 • Miljövänligt
 • Upp till 30 års garanti
 • Lönsam investering
 • Lägre elkostnader
 • Du kan sälja din överproduktion
 • Gemensamt bidrag till samhällets elförsörjning

Hur går jag tillväga för att skaffa solceller? 

 

 1. Fyll i en intresseanmälan eller ring oss på 042 33 74 00.  
 2. Vi tar kontakt med dig och du får erbjudande om att få en preliminär offert.
 3. Tycker du offerten är intressant avtalar vi en tid för ett hembesök där vi tillsammans tittar närmare över platsen du önskar solceller på.
 4. Du får en ny offert från oss utifrån vad vi kom fram till under vårt möte.
 5. Godkänner du offerten påbörjar Höganäs Energis samarbetspartner Solotec Energiteknik AB, installationen av dina solceller.
 6. Solcellsanläggningen är klar och du producerar din egen el.

Oberoende om du väljer solceller från Höganäs Energi eller en annan leverantör, så är det vissa regler som du och din leverantör måste följa. Se regler för mikroproduktion här. 

Hur lämpar sig ditt tak för solceller?

Höganäs kommun har tagit fram en solkarta som visar vilka tak som har bra potential för solinstrålning och som därför kan vara lämpliga att installera solceller på. Solkartan är ett hjälpmedel för dig som är fastighetsägare i Höganäs kommun att bedöma hur stor del av takets yta som är optimal för solceller.