Kostnader för solceller

Solcellsanläggningar har olik pris beroende på hur stort tak du har, vilken typ av solcellspaneler du väljer, om du vill ha optimerare och batteri med mera. Vi erbjuder både glas-glas paneler och glas-foliepaneler, se vårt utbud av solcellspaneler och annan utrustning.

En genomsnittlig villa använder cirka 5 000 kWh per år i hushållsel. Det motsvarar produktionen av el från en solcellsanläggning på drygt 30 m². Hur mycket el du kan producera beror bland annat på takets storlek, läget och vinkeln mot solen.


Skicka in en intresseanmälan eller ring oss på 042 33 74 00 och få en preliminär offert eller ett kostnadsfritt besök där vår solcellsexpert kommer hem till dig och beräknar på just ditt tak. 

Hur blir solceller lönsamt?

Solceller är en investering som möjliggör både ekonomiskt stöd vid installation, samt förtjänst vid produktion av el.

Finansiering

Att investera i solceller ska vara enkelt både installations- och finansieringsmässigt.

Höganäs Energi Handel är ett av de elhandelsbolag i Sverige som samarbetar med Hemma. Hemma är ett bostadskreditinstitut som tillsammans med Resursbank erbjuder bolån med grön rabatt till dig som investerar i solceller med Skandiabanken som kreditgivare. Genom Hemma kan du finansiera dina solceller, och samtidigt sänka dina bolånekostnader.

Vi rekommenderar också att du kollar med din egen bank och eventuella andra banker, vilka villkor de kan erbjuda till dig. 

Besök vår Solcellsguide för våra vanligaste frågor och svar.