I Höganäs kommun laddas det elbilar som aldrig förr

Laddstolpe för elbil framför Höganäs Energis röda byggnad.

Höganäs Energi har de senaste åren satt ut mer än 50 laddstolpar/laddningsuttag i kommunen. Höganäs är därmed den kommun i Skåne med flest offentliga laddmöjligheter per invånare. Laddstolparna är inte enbart för kommuninvånarna utan är också ett välkommet tillskott för alla elbilsburna turister som besöker Kullabygden.

Laddstolparna kan användas av både hybridbilar och elbilar. Under första halvåret 2021 laddades bilarna med drygt 22 000 kWh, vilket motsvarar cirka 2 200 liter bensin eller den genomsnittliga årsförbrukningen av el för en villa.

Många utländska gäster besöker Höganäs, därför är det viktigt att både laddstolpar och andra tjänster i kommunen kan användas på ett enkelt sätt. Laddstolparna från Höganäs Energi erbjuder till exempel två olika betalsätt, ett laddkort samt betalning via appen Easypark. Easypark är en parkeringsapp och ett betalsätt som används både i Norden och i stora delar av Europa. Det är med andra ord enkelt för turister att kunna få energi till sina bilar i Höganäs.

Fler och fler kommuninvånare väljer att skaffa laddmöjligheter till elbilen vid sin bostad. Dessa betalar för laddningen via sin elräkning och den blir därmed en del av hushållets elkostnad. Den totala förbrukningen av energi till elbilsladdning i Kullabygden är därför mycket högre än vad förbrukningen på de offentliga laddstolparna visar.

Mer information om laddstolpar i Höganäs kommun finns på Höganäs Energis hemsida.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Kallin, projektledare på Höganäs Energi, telefon 042-33 74 21, anders.kallin@hoganas.se

Höganäs Energi är ett kommunalägt bolag som levererar energilösningar inom elnät, elhandel, solceller, laddstolpar, fiber och fjärrvärme till Kullabygden i Nordvästra Skåne. Höganäs Energi består av två bolag; Höganäs Energi AB och Höganäs Energi Handel AB, som sedan 1956 har distribuerad el till hela Kullabygden.

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: