Höganäs Energi och Höganäs kommun ger ekonomiskt stöd till kunderna efter vinterns höga elkostnader

hand med handflatan upp, sträckt över vattenytan. Solen glittrar i vattnet. 

Höganäs Energi och Höganäs kommun ger ett ekonomiskt stöd på upp till 1 000 kronor till privatpersoner med anledning av vinterns höga elkostnader. Detta får kunderna utöver elpriskompensationen från regeringen.

- Kan vi kompensera våra kommuninvånare vill vi göra det, elpriserna som har varit under vintern har slagit hårt och därför vill vi nu tillsammans med vårt kommunala bolag Höganäs Energi ge en engångssumma till invånarna, säger Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande i Höganäs kommun.

- Vi vill ha hållbarhet för Kullabygden i praktiken, och detta stöd är ett sätt att skapa hållbarhet för våra kunder, säger Benny Ulmestig, VD på Höganäs Energi.

Stödet är tvådelat och består av 500 kronor till elnätskunder och 500 kronor till elhandelskunder. För den som är totalkund hos Höganäs Energi och har både elnät och elhandel hos det kommunala elbolaget, blir stödet 1 000 kronor inklusive moms. Stödet ges till alla privatpersoner som var registrerade som kund hos Höganäs Energi den 1 mars 2022 i form av ett avdrag på fakturan som kommer i mitten av april.

För mer information, kontakta:

Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande i Höganäs kommun, telefon 042-33 71 95, peter.scholander@hoganas.se

Benny Ulmestig, VD Höganäs Energi, telefon 042-33 72 20, benny.ulmestig@hoganas.se

Höganäs kommun ligger vackert belägen på Kullahalvön i nordvästra Skåne. Med sina drygt 27 800 invånare arbetar kommunen aktivt för att vara en attraktiv plats att bo, verka och leva på. Höganäs är och ska vara väl värt att investera i. www.hoganas.se Länk till annan webbplats.

Höganäs Energi är ett kommunalägt bolag som tillhandahåller elnät, elhandel, solceller, laddstolpar, fiber och fjärrvärme till Kullabygden i Nordvästra
Skåne. Höganäs Energi består av två bolag; Höganäs Energi AB och Höganäs Energi Handel AB, som sedan 1956 har distribuerad el till hela Kullabygden.

 

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: