Höganäs Energi stödjer Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden

Cyklister i gula tröjor från Team Rynkeby

Höganäs Energi har tecknat ett guldsponsorskap med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby. Sponsorskapet 2022 är på 25 000 kronor och går oavkortat till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer.

- Vi stöttar Barncancerfonden via Team Rynkeby för att barncancer känner inga kommungränser. I vanliga fall sponsrar vi föreningar i Höganäs kommun, men i detta fall vill vi stödja forskning som också kommer kommunens barn och unga tillgodo. Det är ett bidrag till hållbarhet för Kullabygden, säger Johan Martinsson, Sälj- och marknadschef på Höganäs Energi.

230 miljoner kronor till svårt sjuka barn
Det är den 21:e gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av 2 250 motionscyklister och 350 servicedeltagare fördelat på 65 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till Barncancerfonden. Totalt har projektet i Sverige donerat 230 miljoner kronor till svårt sjuka barn, där merparten har gått till Barncancerfonden.

- Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1–14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.
Välgörenhetscykellaget kör till Paris under vecka 27 eller 28 sommaren 2022.


Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby Skolloppet går till Barnhjärnfonden.
Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2250 cyklister från: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna. Fakta om Team Rynkeby Länk till annan webbplats.

Höganäs Energi är ett kommunalägt bolag som tillhandahåller elnät, elhandel, solceller, laddstolpar, fiber och fjärrvärme till Kullabygden i Nordvästra
Skåne. Höganäs Energi består av två bolag; Höganäs Energi AB och Höganäs Energi Handel AB, som sedan 1956 har distribuerad el till hela Kulla

Sponsorbanner Team Rynkeby 2022
Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: