Höganäs Energis kunder är mer nöjda än Sverige-genomsnittet

Dam som surfar på datorn och pratar i telefonen samtidigt. 

Höganäs Energi gör kundundersökningar fyra gånger per år och resultatet från den senaste undersökningen visar att 85% av kunderna är nöjda med Höganäs Energi som energibolag. Detta i jämförelse med Sverige som helhet där endast 71% är nöjda med sitt energibolag. Höganäs Energi vill hela tiden bli bättre och gör konkreta åtgärder för invånarna i Kullabygden.

Undersökningen visar att Höganäs Energis kunder tycker det är få elavbrott i Kullabygden, att de får snabb hjälp och återkoppling samt att bemötandet de får är trevligt. Detta är självklart väldigt glädjande för alla som jobbar på Höganäs Energi och som varje dag gör sitt yttersta för att hjälpa kunderna.

Något som kunderna är mindre nöjda med är elpriserna. Endast 22% tycker att Höganäs Energi Handel erbjuder låga priser. I jämförelse med Sverige som helhet var det 29% som tyckte att elpriset är lågt.

Höganäs Energi är fullt medveten om de höga elpriserna och realiteten är att Höganäs Energi Handel tjänar det samma per såld kilowattimme, oberoende om elpriset är högt eller lågt. För att underlätta för kunderna samt göra elpriserna ännu mer transparenta, kommer alla elhandelsfakturor från den 1 januari 2023 att förtydligas. Det innebär att elprisets alla beståndsdelar specificeras och kunderna kan enklare jämföra priserna med andra elhandlare. Kunderna får också själva möjligheten att framöver välja om de endast vill ha el från förnyelsebara energikällor, eller om de vill ha el från både kärnkraft, förnybara och fossila energikällor.

I tillägg har Höganäs Energi kommit med en ny app där kunderna bland annat kan se sin elförbrukning, sina fakturor, få energitips och kunna styra sitt smarta hem. Allt för att underlätta för kunderna.

Det är Enkätfabriken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som gör kundundersökningarna för Höganäs Energi och de undersöker också andra energibolag.

Höganäs Energi är ett kommunalägt energibolag som levererar elnät, fiber, fjärrvärme, elhandel och energilösningar till Kullabygden i Nordvästra Skåne. Höganäs Energi består av två bolag; Höganäs Energi AB och Höganäs Energi Handel AB, som sedan 1956 har distribuerad el till hela Kullabygden.

 

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: