Beställa internet från Höganäs Energi

Bredband från Höganäs Energi din lokala internetleverantör, är för dig som vill ha snabbt och stabilt internet utan bindningstid och med valfri hastighet. Du behöver ha fiber från Höganäs Energi för att kunna beställa internet från oss.

Abonnemang och priser på internet

100/100 - 375 kr/mån

Denna tjänst passar för det lilla hushållet eller till dig som bor själv. Tjänsten räcker bra till att jobba hemifrån, surfa, spela online eller streama film och serier.

250/250 - 475 kr/mån

Tjänsten för familjen där flera vill använda det mesta samtidigt. Passar när det är viktigt att kunna kolla film, spela online, surfa och jobba samtidigt utan problem.

500/500 - 675 kr/mån

För er som vill göra allt samtidigt och kunna surfa, spela online, kolla serier och garanterat ha tillräckligt med kapacitet för att kunna jobba också.

Alla abonnemang har 30 dagars uppsägningstid och ingen bindingstid.

Vem kan beställa internet från Höganäs Energi?

Det är endast du som är ansluten till Höganäs Energis fibernät som också kallas Höganäs Öppna Stadsnät, som kan beställa vår internettjänst.

Varför du ska välja internet från Höganäs Energi

Beställer du internet från oss får du:

  • Hastighet utifrån dina behov.
  • Ingen startavgift.
  • En timmes gratis rådgivning från Höganäs Energis teknikrådgivare.
  • Snabb support från kundservice som besvarar dina frågor på telefon, mejl eller vid besök.
  • Alla dina produkter från Höganäs Energi på en och samma faktura (exempel på produkter: elnät, elhandel, fjärrvärme, internet).

Vad betyder de olika hastighetsalternativen

Höganäs Energi erbjuder tre hastigheter på internet: 100/100 mbps, 250/250 mbps och 500/500 mbps. 

Hastigheten på internet anger hur snabbt det går att ta emot och skicka data. Hastigheten delas upp i nedladdning och uppladdningshastighet. Det första talet är hastigheten på nedladdningen och det sista uppladdningen. 

Nedladdningshastighet

Nedladdningshastigheten är för de flesta den viktigaste. Den används när vi laddar ner data från internet. Detta görs när du till exempel tar emot filer, tittar på film, lyssnar på musik och surfar. Om nedladdningshastigheten är för låg kan du exempelvis uppleva att det tar lång tid innan du får upp innehållet på skärmen eller att filmen hackar om du streamar.

Uppladdningshastighet

Uppladdningshastigheten är viktig när du ska ladda upp data till internet. Det gör du exempelvis när du skickar filer, spelar online och använder molntjänster. För den som arbetar hemifrån är det viktigt att både ned- och uppladdningshastigheten är snabb.

Mäta internethastighet

Vill du mäta internethastighet kan du läsa om speedtest här.

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad:

Sidans innehåll