Sidans innehåll

Stadshubben kommunicerar trådlös med sensorer

En stadshubb är en trådlös infrastruktur av radiovågor som kommunicerar med sensorer. I juli 2018 installerade Höganäs Energi en öppen stadshubb på Kullahalvön med radiotekniken LoRaWAN. Till den kopplades som första sensor en temperaturmätare vid Kvickbadet.

Ett öppet stadsnät för Internet of Things

Den öppna Stadshubben är som ett öppet stadsnät (fibernät), men för Internet of Things. I fibernätet förmedlar vi internet, TV och telefoni med hög kvalitet och hastighet. I den öppna stadshubben förmedlar vi data och digitala signaler mellan en sensor och dig som kund.

Det finns många olika sorters sensorer som kan rapportera en mängd information såsom temperatur, fukt, ljusstyrka, ljudnivå, rörelse, position osv. Informationen förmedlas krypterad till respektive ägare vilket gör det tryggt för användarna.

Koppla upp dina egna sensorer till stadshubben

Du kan enkelt koppla upp dina egna sensorer till stadshubben och få omedelbar information från dem. Ring oss på telefon 042-33 74 00 eller skicka ett mejl till kundservice.el@hoganas.se om du vill ha hjälp.

Det finns en mängd olika tillverkare och användningsområden för "Sakernas Internet" (Internet of Things, IoT). Höganäs Energi är en del av Stadshubbsalliansen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är en sammanslutning av stadshubbar.

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: