Sidans innehåll

Batteri till solceller - lagra din energi till senare

Med ett sollcellsbatteri kopplat till dina solceller går energin från solcellerna först till din förbrukning, och sedan lagras överskottet som du producerar i batteriet. När batteriet är fullt, säljer du resterande el.

Är du intresserad av ett batteri till solceller?

Gör en intresseanmälan eller ring oss på 042 33 74 00. Det tar ungefär tre månader innan batterierna är på plats, inklusive både leveranstid och installation.

Fördelen med batteri till solceller är att du har en reserv när solen gått ner eller ljuset avtar. Då kan du istället använda el från batteriet istället för att köpa el från elnätet. Med batteriet kan du också köpa el när elpriserna är lägre, förutsatt att du har plats i batteriet. Det förutsätter också att du har timavtal på elhandel för att kunna tjäna på detta, eftersom det bara är då du har elpriser som varierar över dygnet.

Vad kostar batteri till solceller?

Hur mycket ett solcellsbatteri kostar beror på vilken effekt/hur många kiloWatt (kW) du behöver. Du behöver en kontrollenhet samt en eller flera lagringsenheter där varje lagringsenhet kan lagra 5 kWh. Ett batteri som lagrar 10 kWh inklusive kontrollenheten kostar cirka 112 000 kr innan avdrag för grön teknik som är på 50 %. D.v.s. cirka 56 000 kr efter bidrag.

Var placerar du solcellsbatteri?

Ett batteri kan placeras antingen inomhus eller utomhus då de tål temperaturskillnader mellan -25 och +60 grader Celsius. Kyla gör dock att effekten på solcellsbatteriet blir något lägre och placerar du den inomhus undviker du stöld och sabotage, vilket gör att vi rekommenderar att du har batterierna inomhus.

Hur stort är ett batteri?

Batterierna varierar i storlek beroende på hur mycket energi de ska kunna lagra. Ett batteri som kan lagra till exempel 10 kWh är 110 x 67 x 20 cm stort. Detta kan jämföras med höjden på två kabinväskor som står ovanpå varandra.
Läs mer om batterier och solceller med mera på vår produktsida.

Batteri till solcellsanläggningar från Höganäs Energi Handel
Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: