Sidans innehåll

Nöjda kunder med solceller från Höganäs Energi Handel

Att installera solceller är ett stort beslut och då är det viktigt att det blir bra. Här ser du några exempel på solcellsinstallationer som Höganäs Energi tillsammans med vår partner Solotec Energiteknik har gjort. Och inte minst kan du läsa vad kunderna tycker.

En kvinna och en man, båda i blåa pikétröjor. Mannen har en stråhatt på huvudet. De står framför sitt hus som har fått solceller på taket.  

Höganäs Energis första solcellskunder

"Orsaken till att valet blev Höganäs Energi var att det känns bra att de är nära. De kan komma om det är något".
Swen följer noggrant med på appen där han ser elproduktionen från solcellspanelerna. ”Det är kul att se vad som händer och jag känner att vi gör nytta.”

Lotta och Swen i Väsby

Hus på Kullahalvön med solceller på taket

Solceller för bullbakande i Södåkra

"Vi är så nöjda med våra solceller och det gick så snabbt att få de installerade, vi hann inte ens tvätta taket! Vi har inte köpt batterier utan den energin vi inte använder kan ju andra använda till att baka bullar!”

Kristina och Rolf i Södåkra

Gult tegelhus med solceller på rött tak. 

Nöjd kund i Jonstorp

"För oss var det viktigt att handla med en leverantör som kommer finnas kvar och inte går konkurs inom den närmaste tiden. Vi har alltid haft Höganäs Energi för annat och har varit nöjda, då blev det naturligt att välja dem för solcellerna också. Det får eventuellt kosta lite mer, tryggheten är värt det. Att säljaren inte bara lämnade oss efter att installationen var klar har också betydelse, vi känner oss sedda och att säljaren är intresserad av hur det går."

Beatrice och Anders i Jonstorp

Vit mur vägg med vit växelriktare och vitt batteri till solceller. 

Solceller och batteri i kombination i Mölle

”Nu när vi har installerat solceller och batteri kommer våra elkostnader att reduceras till hälften, och elbilen som vi laddar hemma, blir gratis att köra. Investeringsstödet från staten gjorde att vi inte tvekade utan vi valde att lägga till batteri i samband med installationen av solcellerna.
Det sägs att solen skiner i Karlstad, men den skiner minst lika mycket i Mölle!”

Carl Åke i Mölle

Tegelhus som solen skiner på. Det är adventsstjärnor i fönstren, en man står framför huset och på taket mellan takkuporna ligger det solceller. 

Energioptimering och miljö i Lerberget

"Vi har tänkt på energioptimering och miljöfrågor i många år, och vi installerade en värmepump för 13-14 år sedan. Den sänkte vår elförbrukning rejält. Nu har vi tagit ytterligare ett steg och installerat solceller. Enligt våra beräkningar levererar solcellerna på årsbasis ca 75% av vår elförbrukning och genom lägre kostnader för el är investeringen betald redan efter ca 8-9 år. Sen är det ren vinst i 20 år.

Vi vill med våra solceller göra något bra för oss själva och något bra för våra barn och barnbarn. Om vi kan köpa mindre el och på det sättet möjliggöra för företag och andra att etablera sig i Kullabygden, så är väl det bra. Vi behöver alla hjälpas åt att spara el."

Karin och Johan i Lerberget

Solcellspaneler som ligger på ett garagetak. Grått tak och vitt hus med spröjsade fönster. 

Diskreta paneler på garagetaket i Viken

"Vi har valt att ha solcellspanelerna på garagetaket. De är diskreta där, och vinklingen gör att vi får ut maximalt av dem. Sannolikt kommer solcellerna att täcka 25 % av vårt elbehov.

Solceller är för oss en investering med båda hjärna och hjärta. Det är ett sätt för oss att bidra till miljön. Vi har både laddbox för vår bil samt solceller, och vi funderar också på att köpa batteri. Då kan vi spara den elproduktionen som vi inte använder just för tillfället.

Vi är nöjda med hela processen. Från det att vi såg reklam för solceller tills panelerna låg på taket, har det inte gått lång tid. Montörerna var så professionella och det är en stor trygghet att veta att Höganäs Energi står bakom det hela."

Annelen och Willard i Viken

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: