Sidans innehåll

Stabilisera elnätet med batteri och CheckWatt

Höganäs Energi Handel erbjuder batterier som kan kopplas till företaget CheckWatt. De har specialiserat sig på energitjänster. Med hjälp av ett batteri och en växelriktare kan du som kund vara med och stabilisera det svenska elnätet och få ekonomisk ersättning för detta.

Hur är processen för batterier med CheckWatt

  1. Skicka in en intresseanmälan.
  2. Höganäs Energi Handel kontaktar dig och vi kommer ut och ser var batteri och växelriktare kan placeras.
  3. Du får en offert som du godkänner.
  4. Vi monterar utrustning och anmäler dig till CheckWatt.
  5. CheckWatt aktiverar tjänsten.
  6. Efter cirka 45 dagar gör Svenska Kraftnät första utbetalningen till dig.

Höganäs Energi Handel, CheckWatt och Svenska kraftnät samarbetar

Elnätet måste alltid vara i balans och ha rätt frekvens och för att säkerställa detta handlar Svenska kraftnät upp olika typer stödtjänster. CheckWatt är en sådan stödtjänst med sitt virtuella kraftverk Currency Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kraftverket sammanlänkar batterilager, solceller, vindkraftverk och elbilsladdare över hela Sverige och ser till att de tillsammans levererar stabilitet till kraftnätet. Väljer du att ansluta dig hjälper du bland annat till med att minimera belastningen på elnätet under högkonsumtionstider. För detta får kunder som är anslutna till CheckWatt en ekonomisk ersättning från Svenska kraftnät.

Höganäs Energi Handel erbjuder batterier och växelriktare som du kan ansluta till CheckWatt. På CheckWatts hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns information om vilka elhandelsbolag som för tillfället har avtal med CheckWatt.

Vad kan jag tjäna på att ha ett batteri kopplat till CheckWatt?

Ersättningen till dig som har ett batteri kopplat till CheckWatt beror på batteriets kapacitet och förmågan att ladda och ladda ur ditt energilager. Det är detta som kallas uteffekt från batteriet. Ersättningen beror också på ersättningsnivåerna från Svenska Kraftnät.

Vad kostar ett batteri som kan koppas till CheckWatt?

Hur mycket ett batteri kostar beror på vilken effekt/hur många kilowatt (kW) du vill ha samt från vilken batteritillvärkare. Du behöver en kontrollenhet samt en eller flera lagringsenheter där varje lagringsenhet kan lagra xx kWh. Ett batteripaket som lagrar 9,9 kWh inklusive kontrollenhet, installation och växelriktare kostar cirka 145 000 kr.

Var placerar jag ett batteri som kopplas till CheckWatt?

Ett batteri som ska kopplas till CheckWatt kan placeras antingen inomhus eller utomhus då de tål temperaturskillnader mellan -25 och +60 grader Celsius. Kyla gör dock att effekten på batteriet blir något lägre och placerar du den inomhus undviker du också stöld och sabotage, vilket gör att vi rekommenderar att du har batterierna inomhus.

Hur stort är ett batteri för CheckWatt?

Batterierna varierar i storlek beroende på fabrikat och hur mycket energi de ska kunna lagra. Batterierna kommer i moduler och ett batteri med tre moduler som kan lagra 9,9 kWh har till exempel storleken 63 x 55 x 33 cm eller 60 x 77 x 38 cm. Viktmässigt ligger ett batteri på 9,9 kWh på mellan 110 och 160 kg.

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: