Skicka faktura eller betala till Höganäs Energi

Du som ska skicka en faktura till Höganäs Energi behöver göra detta elektroniskt. Ska vi skicka en faktura till dig vill vi helst också göra det digitalt.

Ska du skicka en faktura till Höganäs Energi så ska den enligt lagen om krav på elektroniska fakturor till offentlig verksamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vara elektronisk, dvs den ska vara en e-faktura.

Kravet på e-faktura gäller vid alla inköp, upphandlade så väl som direktköp, där betalning sker mot faktura. Observera att PDF-fakturor eller inskannade pappersfakturor inte räknas som e-fakturor. Om du har ett avtal med oss sedan innan lagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. trädde i kraft i 2018, som uttryckligen anger att vi ska ta emot fakturor från dig i annat format än e-faktura, så gäller detta avtalstiden ut.

Höganäs Energis VAN-operatör och PEPPOL

Höganäs Energi använder Crediflow som VAN-operatör för våra inkommande e-fakturor. Vi är också anslutna till det europeiska nätverket PEPPOL.

Skickar du redan idag e-fakturor till kunder kontaktar du din VAN-operatör för att komma igång med att skicka e-fakturor till oss på Höganäs Energi. Om du inte är kopplade till en VAN-operatör så kontaktar du valfri år VAN-operatör för att ansluta dig.

Märkning av fakturor till Höganäs Energi och Höganäs Energi Handel

Alla fakturor till Höganäs Energi AB och Höganäs Energi Handel AB ska innehålla en referens. Referensen är den person hos oss som har beställt det du fakturerar, eller den som är din kontakt hos oss.
Om det finns ett projektnummer och/eller beställningsnummer ska dessa också uppges.

 

Höganäs Energi AB

Höganäs Energi AB organisationsnummer

556440-2401

Höganäs Energi AB GLN-nummer

7300009004263

Höganäs Energi AB PEPPOL-Id

0007:5564402401

Höganäs Energi Handel AB

Höganäs Energi Handel AB organisationsnummer

556218-7749

Höganäs Energi Handel AB GLN-nummer

7300009004164

Höganäs Energi Handel AB PEPPOL-Id

0007:5562187749

Kontaktinformation vid frågor om fakturor

Har du problem med att skicka faktura till oss och behöver komma i kontakt med oss eller vår VAN-operatör, finns vi tillgänglig på nedan adresser.

Höganäs skickar mer än 20 000 fakturor per månad till våra kunder. Vi önskar att minska pappersförbrukningen och vi uppmanar dig därför att välja att få fakturorna från oss digitalt.

Vi erbjuder både E-faktura, PDF-faktura, fakturor via Kivra och Autogiro.

Ring oss på 042-33 74 00 eller mejla till kundservice.el@hoganas.se om du önskar hjälp.

Elektronisk faktura, eller e-faktura, innebär att du i stället för att få en räkning i brevlådan, får räkningen elektroniskt till din internetbank. Din bank skickar dig ett mejl som säger att du måste godkänna fakturan innan den betalas via din internetbank.

Du anmäler att du vill ha e-faktura via din internetbank.

Höganäs Energi är ansluten till den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att, om du har skapat ett konto hos Kivra, så skickas din faktura från oss dit. Ifall du har autogiro så fortsätter det att vara aktivt även när du har Kivra. Om du är registrerad för e-faktura och istället vill ha fakturan till din digitala brevlåda i Kivra ska du avanmäla e-fakturan i din internetbank.

Vill du inte få fakturor från oss i Kivra, behöver du logga in i Kivra och bocka ur oss som godkänd avsändare. Detta gör du under Meny/Inställningar/Avsändare i Kivra.

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt konto.

För att betala med autogiro anmäler du ditt konto till autogiro via din internetbank.
Höganäs Energis bankgirokonto för autogiro är 5396-9507.

Alla som väljer autogiro får också fakturorna skickat i Kivra och/eller i brevlådan. OBS: fakturabeloppet dras direkt automatiskt från ditt konto, du ska därför inte betala den fakturan som kommer i Kivra eller i brevlådan. Då blir det dubbeltbetalning.

Önskar du inte använda någon av de digitala tjänsterna E-faktura, Autogiro eller Kivra, så kan du ändå få fakturan via mejl som en PDF-fil.

Ring oss på 042-33 74 00 eller mejla till kundservice.el@hoganas.se och meddela vilken mejladress du vill att vi skickar fakturan till.

  • Om betalningen inte inkommer i tid på vårt konto på förfallodagen får du en påminnelse.
  • Betalar du inte påminnelsesfakturan inom angiven tid får du ytterligare en påminnelse i form utav ett inkassokrav. Inkassokravet kostar 180 kr.
  • Utöver kravavgift tillkommer ränta vid sen betalning, som för närvarande är 8 procent.

Både påminnelse och inkassokrav kommer från vårt ombud SVEA.
Har du fått en påminnelse eller ett inkassokrav och har frågor kring det, ringer du SVEA Inkasso på telefon 08- 735 29 29.

Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad:

Sidans innehåll