Sidans innehåll

Hur är det att jobba på Höganäs Energi

Energibranschen är mångsidig och på Höganäs Energi behöver vi olika kompetenser för att ständigt kunna utveckla hållbarhet för Kullahalvön.

Se lediga tjänster på Höganäs Energi

Vi söker en Driftingenjör Fjärrvärmenät och Produktion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När vi har lediga tjänster hos oss så syns de här.
Ibland använder vi oss utav externa rekryteringsbyråer och ansökan ska då gå till byrån.

Vill du skicka in en spontan jobbansökan så gör du det via vårt formulär för generell jobbansökan.

Varför välja att jobba i Energibranschen och på Höganäs Energi?

Energibranschen ändras ständigt. Nya kompetenser behövs och Höganäs Energi som har rötter tillbaka till 1800-talet, har utvecklat sig från att har varit ett elverk till att nu vara ett komplett energibolag med ett stort utbud av tjänster. Hela vår resa kan du läsa under Höganäs Energis historia.

Möt några av oss som jobbar på Höganäs Energi

Filippa, kundservice

FIlippa jobbar på kundservice och är en av dem du möter om du ringer, mejlar eller kommer på besök till Höganäs Energis lokaler. En vanlig arbetsdag för Filippa består i att besvara frågor från kunder och det kan vara allt ifrån frågor om elpris till hur man kopplar in sin solcellsanläggning. I samband med lansering av vår app har flera kunder kommit för att få hjälp och lära sig hur de använder den. Att skicka ut avtalsbekräftelser till nya kunder och besvara frågor på Facebook är också uppgifter som Filippa ansvarar för.

Kvinna med  mörkt tröja, blond hår och glasögon. 

Kristoffer, montör
Kristoffer är en av de nyaste elmontörerna på Höganäs Energi och han trivs väldigt väl.
-Vi är ett gott gäng med elmontörer i olika åldrar med både längre och kortare tid på bolaget och vi jobbar bra tillsammans. Här finns inga dumma frågor utan alla hjälper varandra.  

En vanlig arbetsdag för Kristoffer består ofta i att gå genom arbetsorderna, ringa till kunder och avtala tider och därefter åka ut. Ska han ordna med kablar till nybyggnationer har han ofta med sig en kollega. -Elkablar kan vara tunga och det är enklare att vara två när vi jobbar, då kan en av oss se till att kabeln ligger rätt och den andra kan markera i elskåpet.  

Att Kristoffer hamnade på Höganäs Energi handlar om att han ville utvecklas som elmontör. Att få möjligheten att ha ett mångsidigt arbete med många kundmöten gillar Kristoffer och han lär hela tiden. En lärdom som han hoppas att kunna dela med sig av till andra.
-Jag vill att andra ska få samma möjlighet som jag har fått, säger han. 

Kristoffer Meijer elmontör Höganäs Energi
Vid frågor kontakta oss på: kundservice.el@hoganas.se Senast uppdaterad: